Spoednummer

06 30 72 28 36

Voorlichting en cursussen

Er zijn verschillende cursussen en voorlichtingen die je kunt volgen. 

Voorlichting en cursussen

Voorlichting in eigen praktijk

Omdat je zwangerschap en bevalling unieke momenten in je leven zijn waarin veel veranderingen plaatsvinden, is het goed je hierop voor te bereiden.

De voorlichting die wij als verloskundige geven, gaat met name over de bevalling. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn:

  • Wat zijn de verschillende fases van de bevalling?
  • Wat kun je ervaren en doen tijdens de verschillende fases?
  • Wat is weeënpijn en wat kun je doen? 
  • Wat is het verschil tussen thuis bevallen of in het ziekenhuis? 

De voorlichtingen worden ongeveer iedere zes weken gegeven. Vraag op het spreekuur of via de assistente wanneer de volgende avond is en hoe je je kunt opgeven. 

 De voorlichting is kosteloos en vindt plaats tussen 19:30-21:00 in de Brede School Noord, Waddenweg 4 te Delfzijl. 

Voorlichtingsavond borstvoeding

Wanneer je twijfelt of al zeker weet dat je borstvoeding wilt proberen te geven, is het raadzaam om je in de zwangerschap al te verdiepen in het geven van borstvoeding.

Kraamzorg Het Groene Kruis organiseert regelmatig een informatieavond voor aanstaande ouders over borstvoeding. Deze avond wordt gegeven door een borstvoedingscoach en vindt plaats in de Brede School Noord, Waddenweg 4 te Delfzijl.

In de wachtkamer van de verloskundigenpraktijk hangt een poster met informatie en de eerstvolgende cursusdatum. Opgeven kan via de klantenservice van het Groene Kruis: 050-3666422 of via de website www.kraamzorghetgroenekruis.nl/cursussen/borstvoeding-voorlichting/

Cursussen

Van de verloskundige krijg je veel informatie over je zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Toch is het vaak erg leuk en leerzaam om een (online) zwangerschapscursus te volgen.

Je kunt ervaringen uitwisselen met andere zwangeren, krijgt ademhalings- en ontspanningsoefeningen voor de bevalling en veel tips en informatie.

Bij sommige cursussen is het de bedoeling dat je partner elke keer mee gaat, bij anderen zal dit een enkele keer zijn. Het is afhankelijk van het soort cursus dat je wilt volgen, wanneer je je hiervoor moet opgeven.

De meeste cursussen starten rond 24 weken. Ook is het mogelijk om een online cursus te volgen, op een moment dat het jou het beste uitkomt.

Verschillende soorten cursussen zijn:

 

Online cursussen tijdens de zwangerschap: