Spoednummer

06 30 72 28 36

Voorlichting en cursussen

In samenwerking met de jeugdgezondheidszorg en de kraamzorg Het Groene Kruis worden er vanuit Artemis regelmatig voorlichtingsavonden georganiseerd.

Voorlichting en cursussen

Voorlichting in eigen praktijk

Omdat je zwangerschap en bevalling unieke momenten in je leven zijn waarin veel veranderingen plaatsvinden, is het goed je hierop voor te bereiden.

De voorlichting bestaat uit twee delen/avonden. 

  1. Het eerste deel bestaat uit een voorlichting door de verloskundigen van Artemis. Tijdens deze avond wordt onder andere besproken hoe een bevalling kan verlopen, wanneer je moet bellen en tips over hoe je met de weeënpijn kan omgaan. 
  2. Het tweede deel bestaat uit een voorlichting door het consultatiebureau en een kraamverzorgster van Het Groene Kruis. Tijdens deze avond legt een kraamverzorgster uit wat kraamzorg inhoudt en wat je kan verwachten in de eerste week na de bevalling. Ook zal een wijkverpleegkundige informatie geven over wat je kan verwachten na de kraamperiode tot de eerste vier jaar.

De voorlichting is kosteloos en vindt plaats tussen 19:30-21:00 in de Brede School Noord, Waddenweg 4 te Delfzijl. Voor actuele data en opgeven kun je terecht bij de assistentes van Artemis.

Voorlichtingsavond borstvoeding

Wanneer je twijfelt of al zeker weet dat je borstvoeding wilt proberen te geven, is het raadzaam om je in de zwangerschap al te verdiepen in het geven van borstvoeding.

Kraamzorg Het Groene Kruis organiseert regelmatig een informatieavond voor aanstaande ouders over borstvoeding. Deze avond wordt gegeven door een borstvoedingscoach en vindt plaats in de Brede School Noord, Waddenweg 4 te Delfzijl.

In de wachtkamer van de verloskundigenpraktijk hangt een poster met informatie en de eerstvolgende cursusdatum. Opgeven kan via de klantenservice van het Groene Kruis: 050-3666422 of via de website www.kraamzorghetgroenekruis.nl/cursussen/borstvoeding-voorlichting/

Cursussen

Van de verloskundige krijg je veel informatie over je zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Toch is het vaak erg leuk en leerzaam om een (online) zwangerschapscursus te volgen.

Je kunt ervaringen uitwisselen met andere zwangeren, krijgt ademhalings- en ontspanningsoefeningen voor de bevalling en veel tips en informatie.

Bij sommige cursussen is het de bedoeling dat je partner elke keer mee gaat, bij anderen zal dit een enkele keer zijn. Het is afhankelijk van het soort cursus dat je wilt volgen, wanneer je je hiervoor moet opgeven.

De meeste cursussen starten rond 24 weken. Ook is het mogelijk om een online cursus te volgen, op een moment dat het jou het beste uitkomt.

Verschillende soorten cursussen zijn:

 

Online cursussen tijdens de zwangerschap: