Spoednummer

06 30 72 28 36

Je eerste afspraak

De eerste afspraak zal rond 8-9 weken plaatsvinden.

Je eerste afspraak

De intake

De eerste afspraak noemen we de intake. Bij deze intake bespreken we de vragenlijst die je hebt ingevuld over onder andere de gezondheid van jou, je partner en jullie families.

Daarnaast meten we je bloeddruk en nemen we bloed af om je bloedgroep, Rhesusfactor en de eventuele aanwezigheid van infectieziekten te bepalen. We bespreken leefstijladviezen. Ook vragen we of jij en je partner meer informatie willen over screening van je ongeboren kind.

Dit houdt in dat je je kindje kunt laten testen op een aantal syndromen en op aangeboren afwijkingen. Je kunt op www.pns.nl alvast meer lezen hierover. Tot slot wordt de eerste echo gemaakt om te kijken hoe ver je ongeveer zwanger bent en of we al een kloppend hartje kunnen zien.

Ook kunnen we met de echo zien of er sprake is van een meerlingzwangerschap. Wanneer je zelf vragen hebt, kun je deze natuurlijk stellen tijdens het gesprek.

Lees de folder Zwanger! Van het RIVM voor meer belangrijke en betrouwbare informatie over de zwangerschap en de controles bij de verloskundige. (Lees de folder hier)

Na afloop van de intake zal een afspraak worden gemaakt voor de termijnecho. Dit is een echo tussen 10 en 12 weken om het kindje op te meten, zodat we de zwangerschapsduur vast kunnen stellen en de uitgerekende datum kunnen berekenen.

Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders is een organisatie die urine inzamelt van zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het HCG-hormoon (zwangerschapshormoon) gewonnen.

Dit hormoon wordt gebruikt voor het maken van geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Je kunt je aanmelden voor deelname vanaf de positieve test tot en met de 11e week.  Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week.

In deze periode bevat urine namelijk het meeste HCG-hormoon. Als je je hebt aangemeld zal de informatrice contact met je opnemen om een afspraak met je in te plannen.