Spoednummer

06 30 72 28 36

Tijdlijn

Ben je zwanger of heb je een kinderwens? Dan ben je bij Artemis Verloskundigen aan het juiste adres. Wij helpen je voor, tijdens en de zwangerschap.

Zwanger? Gefeliciteerd! H2

Misschien ben je voor de zwangerschap al gestart met het slikken van foliumzuur en vitamine D. Dat is mooi! Als je dit nog niet doet, adviseren we je hier zo snel mogelijk mee te starten. Foliumzuur verlaagt de kans op een open ruggetje, hazenlip of open gehemelte bij je baby. Vitamine D zorgt voor een goede groei van je kindje.

Voeding H3

Een gezonde en gevarieerde voeding is voor iedereen belangrijk. Eten voor twee is niet nodig. Er zijn een aantal producten die je beter kunt vermijden in de zwangerschap:

  • Rauw vlees of vleeswaren gemaakt van rauw vlees (filet americain, ossenworst, carpaccio, salami, rosbief)
  • Zachte kazen gemaakt van rauwe melk (au lait cru)
  • Rauwe vis, gerookte vis, roofvis en rauwe schaal- en schelpdieren

Hoe verder? H3

Als het vruchtje nog in je baarmoeder zit, is het belangrijk dat het daar weer uit komt. Soms komt de miskraam vanzelf op gang en krijg je bloedverlies en stevige buikpijn. In andere gevallen is het nodig om daar wat hulp bij te krijgen. Dit kan door tabletten te nemen die de baarmoeder stimuleren samen te trekken. Hierdoor komt de miskraam alsnog op gang. Een andere optie is een curettage.

 

Thuis

Weeën opvangen in je eigen bed en onder je eigen douche: jullie eigen huis is meestal de plek waar je het best kunt ontspannen. En ontspanning is het sleutelwoord tijdens de bevalling. Als je thuis bevalt, begeleidt één van ons je bevalling. De kraamverzorgster assisteert ons.

Bevallen, en dan? H4

Na de geboorte van jullie kindje zorgt de kraamverzorgster voor beschuit met muisjes en wat andere versnaperingen om weer op kracht te komen na alle inspanningen. Als jij er klaar voor bent, mag je douchen en zorgen wij dat alle spullen van de bevalling aan kant zijn en je in een fris bedje terecht komt.

Kosten h4

Er zijn geen extra kosten voor een thuisbevalling.