Spoednummer

06 30 72 28 36

Voeding voor je baby

Vaak maak je al in de zwangerschap een keuze welke voeding je wilt geven aan je baby. Graag helpen wij jou bij het maken van die keuze.

Voeding voor je baby

Borstvoeding

Borstvoeding is de meest natuurlijke en complete voeding voor je baby. Het bevat alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft en biedt extra bescherming tegen ziektes en infecties.

Bovendien helpt borstvoeding je kindje beschermen tegen het ontstaan van een allergie. Zeker wanneer jij, je partner of één van je andere kinderen een allergie heeft, is het goed om borstvoeding te geven. 

Het kan fijn zijn om je voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Via de volgende websites is veel informatie te krijgen. Borstvoeding.com of borstvoeding.nl

Eens per drie maanden wordt er een voorlichtingsavond georganiseerd door kraamzorg Het Groene Kruis. Deze avond wordt gehouden in Brede School Noord in Delfzijl en is gratis. Je kunt je opgeven via de website van Het Groene Kruis. 

Ook is er de mogelijkheid om één op één in gesprek te gaan met een borstvoedingscoach. Dit kan bijvoorbeeld fijn zijn als de vorige keer niet gemakkelijk ging en je daar eens over wilt praten of als je specifieke vragen hebt over borstvoeding in jouw situatie. Geef bij de verloskundige aan dat je graag een gesprek met haar wilt, dan kan zij een afspraak voor je maken.  

Kunstvoeding

Wanneer je geen borstvoeding wilt geven of om medische redenen niet kunt geven, is kunstvoeding een goed alternatief. Er zijn verschillende soorten voeding op de markt. Ook zijn er heel veel verschillende soorten flessen en spenen te koop.

Zorg dat je in ieder geval één fles en een pak kunstvoeding voor pasgeborenen in huis hebt. Soms is het na de geboorte zoeken welk merk voeding en welke speen je baby het fijnste vindt.

Koop dus niet van tevoren al een heel starterspakket van één merk.