Spoednummer

06 30 72 28 36

Partnertips gedurende de bevalling

Ook voor partners kan een bevalling spannend zijn, zorg dat je zelf ook voorbereid bent zodat je je vrouw beter kan ondersteunen tijdens de bevalling.

Bevalling

Ondersteuning bij de bevalling

Ook voor partners is het goed om zich voor te bereiden op de bevalling, omdat ze zich dan sneller op hun gemak voelen en weten ze kunnen betekenen tijdens de bevalling.

Vaak komt de vraag, maar wat kan de partner doen tijdens de bevalling? Ook de rol van de partner is heel belangrijk. Soms lijken kleine gebaren of handelingen niet zo bijzonder maar ze kunnen heel behulpzaam zijn of zorgen voor een vertrouwde omgeving.

Het is belangrijk om tijdens de bevalling in te gaan op de behoeftes van de vrouw. Sommige vrouwen vinden het prettig om gemasseerd te worden tijdens een wee, dit kan afleiden van de pijn. Andere vrouwen houden niet van aanraking tijdens de bevalling.

Door de inspanning kan een koud washandje of glaasje water prettig zijn. Vraag vooral wat ze prettig vind. Het belangrijkste is om er voor haar te zijn. Probeer haar te ondersteunen en aan te moedigen daar waar nodig. Wanneer je samen het geboorteplan hebt ingevuld, kan je tijdens de bevalling de wensen van je vrouw kenbaar maken op het moment dat zij dit niet meer goed kan.

Na de bevalling kan het prettig zijn om de bevalling samen te bespreken. Vrouwen en hun partners kunnen een verschillend beeld van de bevalling hebben. Door de bevalling na te praten kan dit het verwerken van een bevalling vergemakkelijken.