Spoednummer

06 30 72 28 36

Bevalling

De zwangerschap komt tot zijn einde en de bevalling breekt aan. Het moment waar je naartoe hebt geleefd. Dit verloopt voor iedereen anders.

Bevalling

De meeste bevallingen starten met weeën, maar soms kan het beginnen met het breken van de vliezen. De normale zwangerschapsduur om te bevalling is tussen 37 en 42 weken.

De bevalling is de overgang van zwangerschap naar ouderschap. Een natuurlijk proces waarin jij en je kindje samenwerken. We begeleiden je graag bij een poliklinische bevalling in het ziekenhuis of bij een bevalling thuis. We luisteren naar jullie wensen en kunnen tips en adviezen geven.

Bij een eerste bevalling kan de tijd van het persen erg verschillen: van ongeveer 30 minuten tot soms 2 uur. Bij een tweede of volgende bevalling is dat vaak 10 tot 30 minuten.  

Wanneer de bevalling begonnen is, kan je het spoednummer bellen (06-30722836). De dienstdoende verloskundige zal met je bespreken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Het kan lastig zijn om in te schatten wanneer je moet bellen. Hieronder staan daarom een aantal richtlijnen. Voor overleg of bij twijfel kan je ook het spoednummer bellen.